kolmapäev, 16. detsember 2009

Tüpograafia

Viimase tunni teema enne jõule on küljendamise tunnis tüpograafia. Tunni materjalid leiate selle postituse seest ning ka juhised koduse töö tegemiseks. Jõudu tööle!

1. Lugege palun läbi artiklid tüpograafia kohta Wikipedias, LeMillis ning sissejuhatav osa Heiko Unti diplomimtööst "Digitaalne tüpograafia".

2. Praktiliseks tööks proovige igaüks kokku panna oma isiklik font. Selleks minge aadressile http://www.fontcapture.com/ ning laadige alla põhi, mille peale saate fondi kujundada. Kui teil on võimalik, viige kogu protsess ka lõpuni (skännige kujundatud font sisse ning laadige samasse keskkonda üles). Juhul kui aga teil puudub skänner, pildistage oma kujundatud font ning saatke mulle palun see foto aadressile tammets@gmail.com (juurde lisaga oma nimi ja klass).

Lisalugemist huvilistele ning veidi inspiratsiooni praktiliseks tööks:

reede, 11. detsember 2009

Kaader filmifestival 2009

Sel aastal kolmandat korda toimunud filmifestival Kaader osalesid ka Lilleküla Gümnaasiumi meediaõpilased Lauri Jõeäär, Heleri Saarvel ja Kristel-Liis Harikas.


Filmifestivali Kaader eesmärk on kutsuda kokku noori üle Eesti filmikunstiga suuremat tutvust tegema. Kahepäevase festivali sisse mahuvad nii töötoad kui ka filmikonkurss. Osavõtt on olnud igal aastal suur ning õpilasi on kokku sõitnud kõikjalt Eestist.

Seekord oli kavas pisike muudatus, kohale kutsuti filmihuvilised õpilased, kes said võimaluse Balti Filmi- ja Meediakooli üliõpilaste juhendamisel kokku panna lühifilmi Raplast, täpselt sellise nurga alt, nagu nemad seda soovisid. Tehniliselt olime toetatud korraliku kaamera, monteerimisarvutiga, söögi ja joogiga.

Hommikul kohale jõudes registreerisime end koolis ning käisime lõunal. Niikaua valmistati ette klassi arvutitega ning kohale saabusid ka BFM-i juhendajad. Järgmiseks paluti meil mõelda idee peale, kuidas lahendada praktlist ülesannet. Meie lahendasime selle intervjuude vormis, mis tähendas, et pidime liikuma edasi Rapla käidavamatesse kohtadesse.

Kella kaheks olime inimeste intervjueerimise lõpetanud ning suundusime tagasi kooli filmi monteerima ning seda tegevust jagus meil päeva lõpuni. Järgmisel päeval olid juba kavas filmide ülevaatamised ning saime väga head tagasisidet ka teiste osalejate käest.

Suured tänud Rapla Vesiroosi Gümnaasiumile ning festivali Kaader korraldajatele ning BFM-i juhendajatele asjaliku ettevõtmise eest!

Info filmifestivali kohta leiab aadressil http://kaader.org/www/index.html
Selle aasta tööd leiab aadressil http://toru.ee/contest/29
Pilte ürituse kohta leiab aadressil http://public.fotki.com/vesiroosi/2009-2010/2009-10-24-kaader/

pühapäev, 6. detsember 2009